Km lekérdezés

A használtautó-vásárlás előtt fontos lépés lekérdezni a km óra állását és alaposan megvizsgálni a kapott értékeket. Bár a végleges vásárlási döntés szempontjából az autó általános állapota a döntő, a megtett kilométerek számos információt hordoznak, amelyek fontosak lehetnek a vásárlási folyamat során.

A valós alacsony kilométeróra állással rendelkező járműveket kevesebbet használták, amely általában kevesebb kopást, jobb állapotot, így hosszabb élettartamot jeleznek előre.
A magas km óra állás ezzel szemben azt mutatja, hogy az autó nagyobb mértékű használatnak volt kitéve, amely szükséges karbantartást, javításokat, kiadást vetíthetnek előre.

Km lekérdezés >

Rögzített km óra állások

Az Instacar app lehetőséget nyújt az autó utolsó rögzített km futásának lekérdezésére és hozzáférést biztosít a korábbi rögzített km óra állásokhoz is, ezáltal könnyebben kideríthető, ha az óraállások manipuláltak. (2023. októberétől ezeket a növekvő sorba nem illeszkedő adatokat külön színnel is jelezzük.)

Aktuális km óra állás

Előfordul, hogy az utolsó rögzített adat már régóta nem frissült, akár több éves, esetleg újonnan vásárolt autóknál egyszámjegyű értéket mutat, ezért hasznos az Instacar által becsült óraállás, amely közelítő értéket adhat az autó aktuális km óra állásáról.

Futásteljesítmény

A futásteljesítmény értékelése felhívja a figyelmet, ha az autó lényegesen többet futott a hasonló korú járművekhez képest. Ilyen esetben érdemes alaposan utánajárni az okoknak, mivel a túlhasználat jelentős hatással lehet az autó teljesítményére és élettartamára.

Az óraállás ellenőrzése és értékelése tehát elengedhetetlen lépés a megbízható és értékálló használt autó megtalálásához.

Téves adatot látsz a saját autódól?

A tévesen rögzített óraállás javítását az adatot rögzítő szervezetnél lehet igényelni:

  • műszaki vizsgán történt elírás esetén ez a közlekedési hatóság (megyei kormányhivatalok),
  • eredetiségvizsgálat esetén a vizsgálóállomás,
  • adásvételnél a kormányhivatal,
  • biztosítási káreseménynél pedig a biztosító.

Instacar autó érték kalkulátor